15 Ekim 2008 Çarşamba

Söyle Hakim Bey!…

Söyle Hakim Bey!…
Manava, bakkala, kalmadı yüzüm,Kurbandan, kurbana, et görür gözüm,Ölümü düşündüm… Olmadı çözüm;Ne vicdanım kaldı, ne cüzdanım hey!..Ben ne halt edeyim? SÖYLE HAKİM BEY!..
Kiralık meskenim, ahırdan bozma,Elimden düşmüyor, kürekle kazma,Beş çocuk yapmışım… Ne olur kızma,Bir günde on ekmek, az geliyor hey!..Ben ne halt edeyim?.. SÖYLE HAKİM BEY!..

Yamadık… Babadan kalma hırkayıUnuttuk… Peyniri, zeytini çayıCinnet sınırına , kaldı kıl payı;Uyku girmez oldu, gözlerime hey!..Ben ne halt edeyim?.. SÖYLE HAKİM BEY!…

Genç yaşta saçımı, aklar bürüdü,Midemde ülser var, dişler çürüdü,İlaçlar, başını aldı yürüdü;Bütün hastaneler, kapı duvar hey!..Ben ne halt edeyim? SÖYLE HAKİM BEY

Bıktım… Gide gele, sandık başına,Demokrasi diye, koştum boşuna,Aklım ermiyor şu, balans işine,Bir türlü rüştüme eremedim(!) hey!..Ben ne halt edeyim?.. SÖYLE HAKİM BEY!..

Hedef gösterildi, tavşan tazıya,Hüküm dayatıyor, kurtlar kuzuya,Hayat güvencesi, kaldı pazuya,Sen baş edemezsen, zorbalarla hey!..Ben ne halt edeyim? SÖYLE HAKİM BEY!..

Öyle büyümüş ki, hukuk yarası;Kalmışsın… Vicdanla cüzdan arasıŞimdi bana geldi, sormak sırasıSen de adâletten, yakınırsan hey!..Ben ne halt edeyim? SÖYLE HAKİM BEY!..

HOŞGELDİNİZ....

BİLMEZ Kİ SORSUN, SORMAZ Kİ BİLSİN...
SORSA BİLİRDİ, BİLSE SORARDI...