12 Aralık 2008 Cuma

SEVGİ TÜRLERİ...

EĞER SEVGİSİ: Bana göre karşılık bekleyen sevgidir. Nedeni ve şekli bakımından bencildir. Kişinin amacı bence sevgi karşılığı bir şey kazanmaktır. Evliliklerin pek çoğu Eğer türü sevgi üzerine kurulduğu için çabuk yıkılmıyor mu?
İnsanlar "Eğer" türü sevginin üstünde bir sevgi arayışı içindeler aslında. Bu sevginin varlığını ve nerede aranması gerektiğini bilmek başta önemli olması gerekir.Çünkü karşılıksız olması gerek.
ÇÜNKÜ SEVGİSİ:Bu tür sevgide kişi bir şey olduğu, bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevilir gibime geliyor. Başka birinin onu sevmesi, sahip olduğu bir niteliğe ya da koşula bağlıdır. Örnek : Seni seviyorum. Çünkü çok güzelsin (Yakışıklısın). Seni seviyorum. Çünkü o kadar popüler, o kadar zengin, o kadar ünlüsün ki. Seni seviyorum.:J)))J Çünkü bana o kadar güven veriyorsun. Seni seviyorum. Çünkü beni üstü açık arabanla, o kadar romantik yerlere götürüyorsun ki..))
Ancak bu tür sevgi de, yükler getirir insana. İnsanlar hep daha çok insan tarafından sevilmek isterler. Hayranlarına yenilerini eklemek için çabalarlar. Sevilecek niteliklere onlardan biraz daha fazla sahip biri ortaya çıktığı zaman, sevenlerinin, artık ötekini sevmeye başlayacağından korkarlar,Böylece Nefsin beğenilerini ve isteklerini çoğaltma ve rekabet girer.(Nefs-i emare,HIRS,TûL-İ EMEL, DÜNYA SEVGİSİ) O zaman bu tür sevgide güven duygusu bulunabilir mi acaba?
Çünkü türü sevgi de, gerçek ve sağlam sevgi olamaz. Bu tür sevginin güven duygusu vermeyişinin iki ayrı nedeni daha var. Birincisi; acaba bizi seven kişinin düşündüğü kişi miyiz korkusu.. İkincisi de ya günün birinde değişirsem ve insanlar beni sevmez olurlarsa endişesidir.
Bir yerde okuduğum örneği yazayım siz değerli ağabeylerime...Japonya'da bir temizleyicide çalışan dünya güzeli kızın yüzü patlayan kazanla parçalanmış. Yüzü fena halde çirkinleşince, nişanlısı nişana bozup onu terk etmiş.
Daha acısı ayni kentte oturan Anne ve babası, hastaneye ziyarete bile gelmemişler, artık çirkin olan kızlarını. Sahip olduğu sevgi, sahip olduğu güzellik temeli üstüne kurulmuş olduğundan bir günde ölmüş. Güzellik kalmayınca sevgi de kalmamış. Kız birkaç ay sonra kahrındanölmüş... Peki o zaman, gerçek sevgi, güvenilecek sevgi ne?
RAĞMEN SEVGİSİBir koşula bağlı olmadığı için ve karşılığında bir şey beklenmediği için? Eğer türü sevgiden farklı bu. Sevilen kişinin çekici bir niteliğine dayanıp böyle bir şeyin varlığını esas olarak almadığı için Çünkü türü sevgi de değil. Bu üçüncü tür sevgide, insan Bir şey olduğu için değil, Bir şey olmasına rağmen sevilir.. Kişi dünyanın en çirkin, en zavallı, en sefil insanı olabilir. Bunlara rağmen sevilebilir. Tabii bu sevgiyle karşılanması şartı ile.
Kalplerin, Yüreklerin ve Gönüllerin en çok susadığı sevgi budur . Farkında olsakda, olmasak da, bu tür sevgi bizim için yiyecek, içecek, giysi, ev, aile, zenginlik, başarı ya daünümüzdendahaönemlidir. Bugün yaşadığımız toplumda herkesi doyuracak bu sevgiyi bulmak zor. Çünkü herkesin sevgiye ihtiyacı var. Ama nasıl sevgi? Kimsede başkasına verecek fazlası yok?.
Peki bu dünyada sevgi ne kadar var. Sadece açlığımızı biraz bastıracak kadar.
Ama neye, kime açız burası önemli?KİMİ SEVECEZ. Hangi kapıya açız.Dünyadaki en büyük kıtlık, rağmen türü sevginin yeterince olmayışıdır!"
Saygılarımla
TALHA SÖYLEMEZ

Hiç yorum yok:

HOŞGELDİNİZ....

BİLMEZ Kİ SORSUN, SORMAZ Kİ BİLSİN...
SORSA BİLİRDİ, BİLSE SORARDI...